دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۰۴

آرشیو خرداد ماه 1402

اينجا در مورد سلامت صحبت ميكنيم

نقش روغن ام سی تی در لاغری

روغن MCT یا تری گلیسیریدهای زنجیره ای متوسط (Medium Chain Triglycerides) یک روغن مایع است که از طریق استری سازی (فرایندی که در آن الکل و اسید برای تولید آب و استر با یکدیگر واکنش میدهند) گلیسرول با استفاده از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط از منابع طبیعی جدا میشود (روغن نارگیل ، روغن نخل یا ترکیبی از این دو) و روغن MCT تولید می شود. محصول بدست آمده یک روغن سبک و مغذی است که از ویژگیهای منحصر به فرد شیمیایی برخوردار است. روغن MCT بی رنگ (یا به رنگ زرد بسیار کم رنگ) با بوی مشخص  و ملایم است و در دمای اتاق حالت مایع باقی می ماند و استفاده از آن بسیار راحت است. همچنین مقاومت بالایی در برابر اکسیداسیون نشان می دهد. روغن MCT در رایحه درمانی و ماساژ درمانی به عنوان یک روغن حامل محبوب استفاده میشود زیرا با رایحه ترکیبات معطر تداخل ایجاد نمی کند و به سرعت جذب می شود ، لباس را لک نکرده و پوست را نرم و لطیف میکند. در فرمولاسیون های محصولات آرایشی و بهداشتی، روغن MCT هنگامی استفاده میشود که محصول به یک نرم کننده ای که ایجاد چربی اضافه نمیکند و خنثی است و ماندگاری طولانی دارد نیاز داشته باشد. جدا از رایحه درمانی و محصولات آرایشی ، روغن MCT به طور گسترده ای در صنایع غذایی و همچنین در موارد تغذیه ای ، دارویی ، کاهش وزن و سایر موارد بهداشتی مورد توجه است. روغن MCT چیست؟ روغن MCT نوعی روغن است که از روغن نارگیل خالص (و گاهی اوقات روغن پالم) تهیه می شود. این ماده عمدتا از تری گلیسیریدهایی با زنجیره متوسط تشکیل شده است. این باعث می شود که این روغن دارای کیفیت و خواص منحصر به فردی از جمله پایداری بالا ، بافت سبک ، جذب سریع ، ظاهری بی رنگ یا بسیار کم رنگ و بوی بسیار سبک به همراه مزایای ترمیم کننده و مرطوب کنندگی پوست باشد. روغن MCT به طور کلی در انواع زمینه ها از جمله تولید لوازم آرایشی ، مراقبت شخصی ، رایحه درمانی ، تغذیه ، داروها و... به کار گرفته می شود. تعریف تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط (MCT) اصطلاح "تری گلیسیرید" به نوعی لیپید گفته می شود که از عناصر کربن ، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است. این عناصر به صورت یک واحد گلیسرول در کنار سه زنجیره اسیدهای چرب متصل به آن قرار گرفته اند. به دلیل ترکیب شیمیایی متفاوت اسیدهای چرب ، اندازه آنها متفاوت است و می توان آنها را با توجه به تعداد اتمهای کربن آنها طبقه بندی کرد. اسیدهای چرب زنجیره کوتاه کمتر از 6 اتم کربن ، اسیدهای چرب زنجیره متوسط 6-12 اتم کربن دارند ، در حالی که اسیدهای چرب زنجیره بلند 13-21 اتم کربن دارند. تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط (MCT) ترکیبات تری گلیسیرید طبیعی هستند که از یک جز component گلیسرول با زنجیره های اسید چرب تشکیل شده اند و طول آنها متوسط است. به عبارت دیگر ، آنها از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط تشکیل شده اند. آن ها می توانند یکی از موارد زیر باشند: دارای 6 اتم کربن- اسید کاپروئیک دارای 8 اتم کربن - اسید کاپریلیک دارای 10 اتم کربن - اسید کاپریک دارای 12 اتم کربن - اسید لوریک MCT را می توان در روغنهای گیاهی و محصولات لبنی حیوانی مانند شیر ، کره و پنیر یافت. روغن نارگی NUMBER:2 URL: منبع TITLE: روغن ام سی تی چیست و چه نقشی در سلامت افراد دارد؟ بلاگ CONTENT: روغن ام سی تی چیست و چه نقشی در سلامت افراد دارد؟ فهرست مطالب روغن ام سی تی یا MCT oil نوعی اسید چرب اشباع شده با زنجیره متوسط medium-chain triglycerides می‌باشد. اندازه کوچک مولکول ام سی تی نسبت به اسیدهای چرب معمول با زنجیره بلند (long-chain triglycerides [LCT]) باعث هضم آسان‌تر آن می‌شود. اسیدهای چرب با زنجیره متوسط یا همان ام سی تی اویل به سرعت وارد جریان خون شده و تبدیل به انرژی می‌شوند. روغن‌های ام سی تی بی‌بو و بی‌طعم هستند و بدن برای هضم، ذخیره و استفاده از آن‌ها نیاز به مصرف انرژی ندارد. روغن ام سی تی شامل اسیدهای چرب با 6 تا 12 اتم کربن می‌باشند. کاپروئیک اسید (C6) کوتاهترین روغن ام سی تی به شمار می‌رود. کاپریلیک اسید (C8) دارای هشت اتم کربن می‌باشد و سریعتر از سایر منابع روغن ام سی تی به کتون تبدیل می‌شود. در واقع کاپریلیک اسید با کیفیت‌ترین نوع ام سی تی را داراست. کاپریک اسید (C10) دارای ده اتم کربن با خاصیت تقویت سیستم ایمنی و آنتی‌باکتریایی می‌باشد. لوریک اسید (C12) دارای 12 اتم کربن می‌باشد و بیشتر شبیه اسیدهای چرب زنجیره بلند عمل می‌کند. روغن MCT از روغن نارگیل یا روغن هسته خرما گرفته می‌شود. ام سی تی اویل یا به صورت خالص یا در ترکیب با اسیدهای چرب بلند زنجیر به فروش می‌رسد. از روغن ام سی تی چه استفاده‌هایی می‌شود؟ رژیم کتوژنیک و نقش ام سی تی اویل در کاهش وزن رژیم کتوژنیک بر مبنای دریافت روزانه مقادیر کم کربوهیدرات، مقادیر متوسط پروتئین و مقادیر زیاد چربی می‌باشد. در رژیم کتوژنیک بدن هنگام تجزیه چربی، کتون تولید می‌کند. کتون در هنگام تجزیه مقادیر بالای چربی در کبد ایجاد شده، از خون به مغز می‌رود و به‌عنوان منبع انرژی برای مغز استفاده می‌شود. در حالت عادی سوخت رایج و منبع انرژی مغز گلوکز می‌باشد. از آنجا که روغن MCT کتون بیشتری نسبت به اسیدهای چرب زنجیره بلند تولید می‌کند، مصرف این روغن در رژیم کتوژنیک باعث می‌شود بدن سریعتر وارد فاز چربی‌سوزی شود. روغن ام سی تی باعث ایجاد حس سیری در افراد می‌شود و کالری کمتری نسبت به اسیدهای چرب زنجیره بلند دارد. اسیدهای چرب زنجیره بلند عموما در موادغذایی نظیر روغن زیتون، آجیل و آووکادو یافت می‌شوند. نقش ام سی تی اویل در افراد دچار مشکلات مربوط به سوء جذب چربی روغن ام سی تی در افرادی که مشکلات مربوط به هضم و جذب چربی دارند، به‌عنوان حامل ویتامین‌های محلول در چربی استفاده می‌شود و به جذب این ویتامین‌ها کمک می‌کند. افرادی که به دلیل سنگ‎های صفرا یا انسداد مجاری صفراوی، کیسه صفرای خود را خارج کرده اند می‌توانند جهت جذب ویتامین‌های محلول در چربی مانند A-E-D-K ، از روغن MCT به جای روغن های معمولی که برایشان منع مصرف دارد، استفاده کنند. MCT oil بدون نیاز به نمک های صفراوی جذب می‌شود. درواقع فردی که دچار مشکلات صفراوی می‌باشد، بعد از مصرف این روغن دچار دل درد و عوارض هضم چربی نشده و براحتی می‌تواند به زندگی معمول ادامه دهد. به علاوه چون ام سی تی اویل از خانواده تری‌گلیسرید‌ها است، ویتامین‌های محلول در چربی را به راحتی جذب کرده و فرد دچار کمبود این ویتامین‌ها نمی‌شود. تاثیر ام NUMBER:3 URL: https://www.darukade.com/mag/articles/nutrition-1/benefits-of-mct-oil-1012 TITLE: فواید روغن MCT (ام سی تی اویل) | مجله داروکده CONTENT: همان طور که از نام MCT مشخص است، مخفف کلمه medium-chain triglyceride به معنی تری گلیسریدهای با زنجیره متوسط است. طول زنجیره کوتاه تر MCT ها، هضم آنها را نسبت به اسیدهای چرب طولانی زنجیر که در بسیاری از غذاها یافت می شود را راحت تر می کند. روغن MCT در بین بدنسازان و ورزشکاران بسیار محبوب است. محبوبیت روغن نارگیل نیز احتمالا به علت میزان بالای MCT آن است. روغن ام سی تی معمولا از روغن نارگیل استخراج می شود زیرا بیش از 50 درصد چربی موجود در روغن نارگیل از نوع MCT است. این نوع چربی در سایر محصولات غذایی مانند روغن پالم و محصولات لبنی نیز یافت می شود. چهار نوع ام سی تی وجود دارد که مفید ترین آنها اسیدهای چرب کاپریلیک اسید و کاپریک هستند. در این مقاله از مجله داروکده با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره مزیت های استفاده از روغن های MCT در رژیم غذایی کسب کنید. MCT می تواند باعث کاهش وزن شود تحقیقات فعلی در مورد این موضوع متفاوت است اما برخی دلایل وجود دارد که MCT می تواند در کاهش وزن موثر باشد. روغن MCT باعث ترشح دو هورمون پپتتید YY و لپتین می شود که باعث احساس سیری می شوند. مطالعه ای نشان داد که مصرف 2 قاشق غذاخوری ام سی تی خالص در صبحانه، نسبت به مصرف روغن نارگیل، باعث کاهش اشتهای بیشتری برای وعده ناهار می شود. کالری روغن MCT حدود 10 درصد کمتر از تری گلیسریدها با زنجیره طولانی است که در روغن زیتون، آووکادو و آجیل یافت می شود. MCT همچنین در شرایط گرسنگی می تواند شکسته شود و به کتون تبدیل شود. در رژیم های کتوژنیک که دریافت کربوهیدرات کم و دریافت چربی بالا است، MCT کمک می کند که بدن در حالت چربی سوزی معروف به کتوزیس باقی بماند. همچنین روغن MCT به رشد باکتری های مفید و سلامت روده کمک می کند و از این طریق نیز در کاهش وزن موثر است. روغن MCT ممکن است با افزایش سیری، کاهش چربی، تولید کتون و با بهبود محیط روده، از کاهش وزن حمایت کند. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثربخشی آن مورد نیاز است. البته باید به این نکته توجه داشت که روغن ام سی تی، مانند سایر انواع روغن، کالری بالایی دارد و مقدار مصرفی آن باید در رژیم غذایی محاسبه شود. برای مطالعه بیشتر بخوانید: همه چیز درباره روغن نارگیل روغن MCT می تواند منبع خوب انرژی باشد بدن ام سی تی اویل را نسبت به تری گلیسریدهای زنجیره بلند که حاوی کربن بیشتری در زنجیره اسیدهای چرب خود هستند، سریع تر جذب می کند. به دلیل طول زنجیر کوتاه تر، MCT ها با سرعت بیشتری از روده به کبد می روند و مانند چربی های بلند زنجیر در صفرا تجزیه نمی شوند. در کبد، چربی ها تجزیه شده و به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرند و یا به شکل چربی در بدن ذخیره می شوند. از آنجایی که MCT ها به راحتی وارد سلول می شوند، بدون این که تجزیه شوند می توانند به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار گیرند. در رژیم کتوژنیک MCT می تواند در کبد به کتون تبدیل شود. این کتون ها می توانند از طریق سد خونی مغزی عبور کرده و به عنوان یک منبع انرژی برای سلول های مغزی مورد استفاده قرار گیرند. روغن MCT به راحتی جذب و در سراسر بدن منتقل می شود. می توان از آن به ""
 
 

متفورمین آهسته‌ رهش چیست

متفورمین آهسته‌ رهش یک نوع داروی دیابت است که در برخی از مقالات و منابع به آن اشاره شده است. در حال حاضر، متفورمین آهسته‌رهش موجود است و به عنوان یک فرمولاسیون جدید از متفورمین در بازار عرضه می‌شود. در ادامه، به برخی اطلاعات کلی در مورد متفورمین آهسته‌رهش اشاره خواهم کرد، اما توجه داشته باشید که برای مطالعه دقیق‌تر و کسب اطلاعات بیشتر، به مقالات مرجع مراجعه کنید.

متفورمین آهسته‌رهش نوعی فرمولاسیون متفورمین است که برای درمان دیابت نوع 2 استفاده می‌شود  این دارو با نام‌های تجاری مختلفی مانند گلوکوفاژ، متفورمکس و... در دسترس است [[2](https://behcast.com/medications-supplements/pharmacology/extended-release-metformin-advantages/)]. فرمولاسیون آهسته‌رهش متفورمین ممکن است با علامت SR، ER یا XR در بسته‌بندی دیده شود [[2](https://behcast.com/medications-supplements/pharmacology/extended-release-metformin-advantages/)]. این فرمولاسیون به صورت آهسته از دارو در بدن رها می‌شود و عوارض گوارشی که ممکن است با مصرف متفورمین معمولی رخ دهد را به حداقل می‌رساند یا اصلاً رخ نمی‌دهد [[2](https://behcast.com/medications-supplements/pharmacology/extended-release-metformin-advantages/)].

بنابراین، متفورمین آهسته‌رهش نسخه بهبود یافته‌ای از متفورمین است که کاهش عوارض گوارشی در مصرف کنندگان دارو را به همراه دارد [[2](https://behcast.com/medications-supplements/pharmacology/extended-release-metformin-advantages/)]. اما برای دریافت اطلاعات دقی

ق‌تر در مورد این فرمولاسیون، به مقالات مرجع مذکور مراجعه کنید.
واریومت فاران فارمد

منبع:
[2] [behcast.com](https://behcast.com/medications-supplements/pharmacology/extended-release-metformin-advantages/)